Centru de zi pentru recreere adresat pensionarilor din cartierul Burdujeni

Descriere proiect

Proiectul propune dezvoltarea unui centru de petrecere a timpului liber pentru pensionarii din cartierul Burdujeni al mun. Suceava.Activitatile propuse a fi dezvoltate sunt de socializare prin activități de terapie prin artă, cluburi diverse (pictură, muzică, lectură, dans), jocuri de societate (șah, table, Bingo), realizarea de obiecte decorative diverse, cursuri de limba straina, cursuri de folosire a calculatorului si a telefoanelor smart. Formatorii vor putea fi identificati din cadrul studentilor Universitatii Stefan cel Mare din Suceava si din cadrul profesionistilor dornici sa faca voluntariat. Cu sustinerea autoritatilor responsabile, vor putea fi dezvoltate si activitati de consiliere sociala, psihosociala, finanaciara si medicala. Centrul ar putea fi deschis in cadrul uneia dintre locaţiile disponibile în punctele termice modernizate.


Avantaje aduse de proiect

- Prin dezvoltarea unui astfel de centru, seniorii din cartierul Burdujeni vor putea sa desfasoare activitati cu efecte pozitive asupra starii lor psihice. - Se va facilita si incuraja dezvoltarea legaturilor inter-umane si cu prioritate mentinerea relatiilor cu membrii familiei. - Membrii plecati ai familiilor seniorilor din Burdujeni vor fi mai linistiti cu gandul ca acestia sunt implicati in societate. - Se va crea cadrul de manifestare a aptitudinilor cultural – sportive ale pensionarilor. - Se va crea cadrul organizat de manifestare si de valorificare a experientei acestora in viata civica a orasului.


Beneficiarii proiectului

- Pensionari din cartierul Burdujeni.- Cetateni cu parinti pensionari, care vor beneficia de pe urma activarii sociale a parintilor lor. - Societatea per ansamblu, prin scaderea riscurilor de izolare sociala, agravare a imbolnavirii, scaderea riscului de depresie al pensionarilor.


Informatii

  • Categorie:Infrastructura sociala
  • Locatie:Burdujeni, Suceava
  • Buget estimat:100.000 eur
  • Durata - luni:12
  • Rezultat analiză:VALIDAT
  • Voturi:9 voturi