Centrul de tineret Suceava

Descriere proiect

Centrul de tineret este un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din Suceava în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri. Ideea de participare comunitară a căpătat în Suceava recent o nouă dimensiune.Implicarea tinerilor în activități comunitare are pe lângă puternica dimensiune educativă, o valoare de asumare a unei responsabilități privind îmbunătățirea vieții de zi cu zi, dar și posibilitatea de a pune în aplicare a unor proiecte care pot dezvolta viața tinerilor prin punerea în practică a acelor idei care pot rezolva concret nevoile tinerilor: nevoia de asociativitate, de voluntariat, activități de timp liber, mobilitate, dar și nevoia de a învăța gestionarea unui proiect, dezvoltarea abilităților manageriale ale tinerilor. Acest centru va pune la dispoziția tinerilor o imagine de ansamblu a posibilităților de a activa ca voluntar, a avantajelor voluntariatului ca activitate complementară la activitățile școlare sau a activităților remunerate, dar și un spațiu de activitate alternativ pentru tinerii șomeri sau în căutarea unui loc de muncă.El trebuie sa fie un spațiu de minim 100m2 situat în zona centrală a orașului dotat cu mobilier, echipamente IT, videoproiectoare, ecrane de proiecție și sistem de sonorizare.


Avantaje aduse de proiect

Un oraș ce dorește să se dezvolte își asumă faptul că este aproape de tineri și este imperios necesar să dețină și infrastructură specifică pentru tineri. Strategia Europeană de Tineret 2019-2027 aprobată în noiembrie 2018 precizează necesitatea realizării de investiții în astfel de spații pentru tineri, ceea ce încurajează localitățile din statele membre UE să dezvolte infrastructura pentru tineri. Pe de altă parte creșterea în ultimii ani numărul de ONG-uri de tineret, a numărului de proiecte și a numărului de tineri implicați a dus treptat la o suprasolicitare a spațiilor existente.


Beneficiarii proiectului

Beneficiarii proiectului sunt toți tinerii suceveni și comunitatea suceveană prin menținerea tinerilor pe termen lung în Municipiul Suceava, oferindu-le în cadrul Centrului de Tineret Suceava susținere în desfășurarea activităților ce le prezintă interes.


Informatii

  • Categorie:Infrastructura de educatie
  • Locatie:Ca amplasament, propunem municipalității identificarea unui spațiu aflat în patrimoniul orașului situat în zona centrală de minim 100m2, care să fie renovat, compartimentat și dotat confom nevoilor specifice unui centru de tineret.
  • Buget estimat:100000
  • Durata - luni:12
  • Rezultat analiză:VALIDAT
  • Voturi:277 voturi