Reabilitare trotuare și Parcări

Descriere proiect

Reabilitarea trotuarelor și a părcărilor de pe strada Stațiunii și strada Victoriei este o necesitate foarte importantă deoarece avem copii mici si tot timpu mergem pe trotuare cu cărucioarele și când ajungem acasă să parcăm mașina niciodată nu este loc de parcare plus ca tot timpul vin alți cetățeni si ocupă locul de parcare unde stau câteva zile și nu mai pleacă. Nu s-au refăcut de peste 25 de ani locurile de parcare si trotuarele.Lucrările de realizare a acestui obiectiv implica următoarele aspecte:1. În unele locuri nu există trotuar sau loc de parcare mai ales ca trebuiesc făcute rampe pentru cei cu dizabilități.2.Trebuiesc lărgirea trotuarelor deoarece nu se încape cu căruciorul și sunt oameni în vârstă care merg zi de zi pe trotuar. 3. Trebuie urgent semaforizarea trecerilor de pietoni din zona magazinului Ambianța, sunt frecvent accidente în zonă.4. În interiorul ansamblelor de locuințe accesul pietonilor la locuințe la spații comerciale terenuri de joaca se pot asigura prin alee.5. La trecerile de pietoni trebuiesc puse opritoare deoarece în zonă de pe starda Stațiunii și strada Victoriei si circulă cu viteza foarte mare și nu se da prioritate la trecerile de pietoni.6. În zonele unde sunt stâlpi trebuie largirea trotuarului.7. Existenta unei piste pentru biciclete.8. Borduri la trotuare să nu mai parcheze mașinile pe trotuar.9. Parcările trebuiesc refăcute și amenajate corespunzător pentru fiecare cetățean în parte care are o mașină deoarece zi de zi parcăm pe moloz, sub blocuri sau în intersecții unde se îngreunează traficul și vizibilitatea este foarte redusă.


Avantaje aduse de proiect

Avantajul pentru refacerea trotuarelor și a parcărilor ar fi ca acest proiect este o bună oportunitate pentru toți cei care au copii și mai ales pentru vârstnici deoarece ei se deplasează pe trotuarele din acest cartier. Prin urmare ar fi ușurată mult circulația noastră a cetățenilor care mergem cu căricioarele și a bătrânilor în timpul zilelor in care plouă sau ninge, atât a pietonilor cât și a automobilelor.Ar fi mult mai ușor dacă s-ar reface locul de parcare deoarece fiecare cetățean unde are domiciliul nu ar mai parca sub bloc sau pe trotuar nu mai zic în intersecții unde se reduce vizibilitatea plus că au fost accidente în acest sens.Un avantaj ar fi să nu mai fie ceartă pe locurile de parcare cu toate că cel mai bine ar trebui să se emită autorizație pentru fiecare loc de parcare.


Beneficiarii proiectului

Toți locuitorii cu care am stat de vorbă și m-au rugat expres să se refacă trotuarele și locurile de parcare de pe strada Stațiunii și strada Victoriei ar beneficia de acest proiect, fiind o zonă foarte circulată atât de pietoni cât și de automobile.


Informatii

  • Categorie:Infrastructura stradala
  • Locatie:Strada Stațiunii, Victoriei
  • Buget estimat:100.000
  • Durata - luni:6 luni
  • Rezultat analiză:VALIDAT
  • Voturi:275 voturi