Socializare în aer liber pentru vecinii din bloc

Descriere proiect

Vrem să avem un exemplu de conviețuire ce poate fi multiplicat în oraș și lângă alte blocuri doritoare. Dorim să existe un cadru în aer liber în fața blocului unde vecinii să poată ieși pentru a socializa, pentru a se cunoaște mai bine între ei, interacționând astfel mai mult decât prin a-și spune "Bună ziua" unul altuia.Pentru început dorim reabilitarea spaţiului verde din curtea imobilelor de locatari de pe str. Aleea Nucului nr.2 în curtea din fața blocului de pe strada Vasile Bumbac nr.2, Suceava, prin gazonare, plantări de flori, amplasare foişor şi băncuţe, realizând astfel un spaţiu de socializare dedicat locatarilor din zonă.Obiectiv 1: Reabilitarea spaţiului verde de 305m2 de pe str. Aleea Nucului nr.2 / Vasile Bumbac nr.2, Suceava, prin gazonare, plantări de flori autohtone, rearanjarea simetrică a gardului viu, curăţarea viţei de vie ce este amplasată în mijloc şi montarea unui gard din lemn.Obiectiv 2: Amenajarea unui spaţiu pentru socializare dedicat celor 150 locatari din zonă prin nivelarea acestei zone verzi din curtea blocului prin amplasarea unui foişor de lemn şi a unui set de bănci cu masă din lemn în cadrul acestui spaţiu (unde vecinii ar putea juca șah spre exemplu, sau să socializeze într-un context civilizat).Obiectiv 3: Bugetul este estimat astfel încât să includă și amenajarea asemănătoare și a celorlalte spațiilor verzi din zona administrată de Asociația de Proprietari nr.4 "Liliacul" Suceava din centrul orașului.


Avantaje aduse de proiect

Acest prim spaţiu de 305m2 nu a mai fost amenajat de zeci de ani, iar faptul că s-au realizat deseori lucrări de reparaţii la canalizarea ce trece pe sub acest spaţiu a contribuit şi mai mult la aspectul dezastruos al acestei zone. Din pozele anexate se pot observa cel puţin două guri de canal ce sunt amplasate în interiorul acestui spaţiu pe o platformă de beton, ridicată cu zeci de centrimetrii deasupra nivelului 0 al spaţiului, ce distrug astfel estetica zonei verzi. Tot din cauza lucrărilor multiple realizate pe acest teren, gardul viu a fost distrus în mai multe locuri. Iar gardul de fier ce momentan delimitează acest spaţiu prezintă un grad ridicat de degradare. Iarba este prezentă şi ea neuniform şi pământul de pe acest teren nu este nivelat. Deoarece acest spaţiu se află imediat la ieşirea din scarile blocului, locatarii din această zonă îşi doresc reabilitarea lui astfel încât să poată fi chiar şi un spaţiu în care se pot aduna locatarii din această zonă pentru a socializa şi a se bucura de aerul curat din exteriorul locuinţelor. În acest scop şi-au oferit susţinerea şi Asociaţia de locatari nr. 4 din această zonă în care este situat spaţiul verde ce poate fi amenajat.


Beneficiarii proiectului

- 150 locatari din zonă care vor beneficia de noul spaţiu verde din faţa blocului lor şi care vor fi informaţi prin intermediul flyerelor în scop educativ ecologic, din care cel puţin 25 vor fi prezenţi la inaugurarea lui după reabilitare, alături de reprezentanții Asociației de Proprietari nr.4 "Liliacul" Suceava;- aria geografică: în curtea blocului de pe str. Aleea Nucului nr.2 / Vasile Bumbac nr.2, Suceava;- localitatea de desfășurare a proiectului: Suceava (prin prezentarea acestui exemplu ce poate fi multiplicat ulterior în vederea creșterii calității vieții în municipiu).


Informatii

  • Categorie:Spatii verzi si locuri de joaca
  • Locatie:Aleea Nucului nr.2 / Vasile Bumbac nr.2
  • Buget estimat:25000
  • Durata - luni:6
  • Rezultat analiză:VALIDAT
  • Voturi:124 voturi