Proiect modernizare transport public

Descriere proiect

Proiectul acesta presupune o schimbare a abordarii in transportul public , avand ca model alte orase europene.In primul rand ar trebui renuntat la actualul sistem invechit de taxare( de ex. iasiul a renuntat in 1974) si o trecere la autotaxare prin montarea de compostoare in autobuze si de aparate moderne care sa elibereze bilete sau ghisee in statiile mai circulate, mutand o parte din personalul care se ocupa in prezent de taxare acolo. Totodată ar trebui create ghisee care sa ofere informatii referitoare la mijloacele de transport si modalitatea prin care se pot atinge principalele obiective turistice sau institutiile de interes local din suceava, in acest sens se vor distribui harti gratuite si exacte ale retelei de transport , harti ce sa conțină si acele obiective sau instituții. Totodata ar trebui modernizat actualul site tpl astfel incat sa aiba o varianta de mobil si sa se poata afla modalitatile de a ajunge dintr-un loc in altul prin intermediul siteului si al unor aplicatii, precum google maps sau transport urban. Totodată site-ul va contine si hărțile in varianta online. Totodata ar trebui implementat un sistem care sa anunte calatorul in cate minute vine urmatorul autobuz, atat online cat si in statie, statiile urmand a fi prevazute cu monitoare, astfel incat calatorul sa aiba o predictibilitate asupra transportului public, asa cum este in prezent in mariile capitale europene, de ex. Paris. De asemenea ar trebui construite noi refugii in statii importante care nu au, de ex. in statia curcubeu (pe sensul spre centru) si modernizate refugii mai vechi (de ex. in statia de la shopping city, sau cea de la spital), putand fi create si noi statii.


Avantaje aduse de proiect

Proiectul va usura si eficiemtiza vizibil transportul public in suceava , acesta devenind mult mai atractiv atat pentru localnici, cat si pentru turisti sau oamenii veniti din afara orasului. Asta va duce si la o promovare mai buna a turismului, putand creste turismul in zona sucevei.


Beneficiarii proiectului

Beneficiarii sunt in primul rand cetatenii care vor avea o alternativa mult mai eficienta la transportul cu masina, reducand astfel poluarea in municipiu. Totodată de aceste masuri vor beneficia si turistii care vor ajunge mai usor la obiectivele turistice, fara a se rătăci. De asemenea si oamenii din afara orasului vor putea gasi astfel institutiile sau obiectivele de care ar avea nevoie mai usor.


Informatii

  • Categorie:Mobilitate accesibilitate si siguranta circulatiei
  • Locatie:Municipiul Suceava
  • Buget estimat:max 100.000 €
  • Durata - luni:6 luni
  • Rezultat analiză:RESPINS
  • Motiv respingere:Municipalitatea a depus pentru finațare nerambursabilă proiectul "Sistem Integrat de transport public ecologic", care include această propunere de proiect.