Bus Time Suceava - Informații în timp real privind sosirea autobuzului

Descriere proiect

Cu toții ne-am dori știm când ajunge autobuzul atunci când îl așteptam în stație. Am putea avea informația simplu, în timp real, urmărind-ul de pe telefon.Bus Time Suceava este o aplicație destinata dispozitivelor mobile (telefoane, tablete) dar și sistemelor PC clasice care va afișa în timp real:1. intervalul de timp în care vor ajunge într-o anumită stație următoarele mijloace de transport în comun;2. locația autobuzelor pe liniile TPL Suceava;În autobuze/microbuze vor fi instalate module GPS care vor transmite în timp real locația către un server gestionat de TPL. Un utilizator va primi următoarele informații:1. timpului în care următorul autobuz/microbuz va ajunge într-o stație selectată (Exemplu: următorul autobuz pentru stația Banca va ajunge în 2 minute);2. afișarea în timp real a locațiilor tuturor mijloacelor de transport TPL;3. afișarea pe harta a tuturor stațiilor;4. lista următoarelor mijloace de transport de pe o linie;5. următorul mijloc de transport ce va sosi în stație indiferent de line;6. poate fi notificat când pornește primul autobuz pe o linie (dimineața) și când a rămas doar un singur autobuz pe o linie (seara).Nota: La toate aceste funcții calatorul va avea acces fără a avea activată locația pe propriul dispozitiv mobil. Activând locația utilizatorul va avea acces la un nou set de funcții:1. poate vedea care este cea mai apropiata stație de el, distanta și durata de a ajunge la cea mai apropiata stație;2. poate afla cum poate ajunge la puncte de interes în oraș de la locația lui actuală (autogara, gara, instituții publice, instituții private, supermarketuri, puncte de interes turistic, etc).În multe orașe mari (Timișoara, Cluj-Napoca) există deja aplicații asemănătoare care sunt folosite în mod uzual de către populația orașului. Vine în sprijinul persoanelor nerezidente ce pot utiliza serviciul de transport public local.Aplicația va fi disponibilă și în limba engleză.Bugetarea este făcută pentru un număr de 50 de autobuze sau microbuze.


Avantaje aduse de proiect

Deservește întreaga comunitate locală.Folosirea aplicației permite unei persoane să își gestioneze în mod eficient timpul de așteptare și de deplasare între diferite punte de interes aflate pe teritoriul orașului Suceava.Dispunând de o astfel de aplicație orice persoana va fi încurajata să folosească mijloacele de transport în comun fapt ce va conduce la fluidizarea traficului și la reducerea gradului de poluare.În stații se pot monta mici panouri cu coduri de bare sau QR. Prin citirea unui cod pot afla informații referitoare la numele stației în care te afli și când sosește următorul autobuz.Un astfel de proiect ar atrage atenția asupra dorinței autorităților locale de a face pași către un oraș Inteligent.Posibilități de extindere: 1. Integrarea cu un sistem de plăti online pentru achiziția de bilete/abonamente.2. Soluția permite difuzarea de conținut multimedia: audio si/sau video în interiorul autobuzelor care poate aduce un venit suplimentar operatorului de servicii de transport (prin afișarea de spoturi comerciale, etc), sau pot fi afișate informații referitoare la traseu (următoarea stație, timpul pană la următoarea stație. etc);3. datele care se colectează de la autobuze privind locația vor putea fi prelucrate și se pot genera rapoarte utile pentru TPL. De exemplu se poate observa în ce zile sau intervale orare traficul este intens, lucru care duce la decizia de suplimentare unei rute cu alte mijloace de transport.


Beneficiarii proiectului

Beneficiarii acestui proiect sunt: 1. locuitorii municipiului Suceava; 2. turiștii care vizitează orașul nostru;3. elevii și studenții, inclusiv cei străini, aplicația fiind disponibila în limba romana și în limba engleză;Un beneficiar aparte este serviciul public de transport călători local. Serverul care ține toate datele legate de poziția autobuzelor poate furniza diferite rapoarte legate de modul de utilizare al mijloacelor de transport.


Informatii

  • Categorie:Digitalizare
  • Locatie:Pe traseele TPL ale liniilor de autobuz și microbuz din municipiul Suceava
  • Buget estimat:68.550 EUR
  • Durata - luni:5 luni
  • Rezultat analiză:RESPINS
  • Motiv respingere:Municipalitatea a depus pentru finanțare nerambursabilă proiectul "Sistem Integrat de transport public ecologic", care include această propunere.